Fake News Site Uses Lee Chong Wei To Sell Get-Rich-Quick Scheme

0
4103
Scammers are pretending to be Lee Chong Wei to sell get-rich-quick schemes. (photo: Lee Chong Wei's Facebook)
Scammers are pretending to be Lee Chong Wei to sell get-rich-quick schemes. (photo: Lee Chong Wei's Facebook)

Kuala Lumpur: The retired Malaysian badminton legend Lee Chong Wei warned people that scammers were using his image to promote “get-rich-quick schemes”, claiming to help people get rich quickly in just 3 months.

Lee Chong Wei posted a copy of the fake news in which it showed a photo of Lee, as if Lee was endorsing the business.

He was surprised that the fraudsters were impersonating him to defraud money from people and wanted all his fans to wary of scammers with the following message:

“Recently there are circulations around that I’ve started or recommending an investment opportunity which can transform anyone into a millionaire within 3-4 months. I would like to announce here, that has absolute NO truth in it. I will not hesitate to take legal action against those who maliciously used my name and spread false lies on the Internet.

And an advice to all friends out there, I understand that the current pandemic is taking a toll on everyone, and many sought short-cuts to gain that financial edge. But please open your eyes, widen your mind while doing that. 3 months to become millionaire? My grandfather also won’t believe this shit la. The best is put your foot on the ground, work hard for it. I am an athlete, dedication and hardwork are my known secret.

As for the ones trying to take advantage of the situation, spreading lies and cheating hard-earned money of innocent people; karma is a boomerang. What goes around comes around.

****************************************

Baru baru ini, saya mendapat khabar angin yang saya mengelolakan pelaburan ajaib yang bole menjadikan seseorang jadi jutawan dalam masa 3 bulan. Gila ker aper!? Saya mengambil peluang ini untuk memberitahu bahawa berita ini adalah palsu dan tidak ada sebarang kebenaran dalamnya.

Time macam ni lah mesti ada parti yg ambil kesempatan, praying on our vulnerability and desperation. Jangan diperdaya ditipu “Secret” jadi kaya yg semakin banyak pop out kat internet, kat smart phone. Nak kaya, kenalah rajin, kenalah bijak. Invest dalam diri sendiri, belajar skill dan ilmu baru, biar Power. Asalkan ada yg sanggup bayar untuk kemahiran anda, selamat lah tu! Keyword “Power”. Semuanya susah time baru start, sebab belom pandai. Kalau tiap-tiap hari buat, semakin mudah jadinya, sebab semakin pandai. Teruskan usaha, jadilah Power Ranger! Itu lah rahsia dia! Takkan click-click jari, korek duit sendiri, bagi orang lain, ikot lagi arahan dia boleh jadi kaya? Agak-agak lah, mana logik dia?

Tiada jalan pintas untuk Berjaya kawan-kawan. Terutama dalam masa yang penuh liku-liku kemerosotan ekonomi ini, jangan mudah terbuai atas kata-kata manis yang tidak munasabah.

Kepada yang ambil kesempatan, menipu duit orang awam. Jangan lah. Jangan satu hari, anak cucu kau yang jadi mangsa atas kedurjanaan mu. Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali.

Kepada yang mengalami masalah kredit, layani lah www.akpk.org.my. AKPK Agensi Bank Negara yg sudah banyak membantu rakyat Malaysia.

有朋友发给我这篇所谓的“报道”,内容中声称“我可以帮你在3个月内快速致富”!乍看之下,从文字标题、照片排版还真的“很像”是一家媒体做出来的报导,但这是实实在在的假新闻!我很惊讶,自己也变成被不法之徒冒用肖像来骗钱的受害者!

在此,我严厉谴责冒用我的名誉、肖像,且试图要在网上骗取不法利益的人士;我也要向社会大众说明,我从未授权这些单位和人士使用我的照片来宣传。君子爱财取之有道,老话一句:成功没有捷径,只有靠自己拼命。”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here